Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en morgon som den här har inte varit bra, det händer bara en massa elände och tok


SISTA MÅNDAGEN I OKTOBER MÅNAD

En dag som den här, den sista dagen
i oktober månad, önskar jag att jag
stannat kvar i sängen

Allt jag tar i hamnar på golvet, bara
tur att kaffekannan, inte åkte den
vägen, den hamnade på kaffebryggarens
platta, och den höll

Håller kaffe koppen med bägge händerna,
det hjälper inte, det blir kaffe över både mig
och golvet, så är det mjölk i kaffet också, lite
svårare att få bort kaffe fläckarna

Så får jag byta om, skura golvet, så är
det dags att lyfta koppen med kaffe igen,
nu går det bättre, så sitter jag äntligrn vid
köksbordet, med mitt kaffe och dagens
tidning, nu känner jag lugnet inom mig
återvända

Kaffet urdruckit, tidningen läst, sätter
mig vid datorn, startar den, medan jag
väntar, tar jag fram fakturorna, som jag
ska lägga in för betalning, vill se till att få
det mesta gjort, för hembygdsföreningens
räkning

I morgon kommer dom, som ska hjälpa mig
göra en budget, då är det bäst att ha gjort
undan, den bokföring jag kan göra, och det
som har med banken att göra

Så sätter jag mig vid datorn, börjar klicka
mig fram till banken, det går inte, det kommer
bara upp en massa konstiga saker, nu har
jag försökt flera gånger, med samma resultat


Så, nu har jag givit upp, tar mina papper,
min dosa och åker till banken, det måste
ju vara något fel, som jag inte förstår

anits 27 oktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-27 12:29



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Såna dagar har vi alla när allt går emot oss-tack för fin dikt
2008-10-28

  Elaine.S VIP
Min vän , vilken motig dag, såna vill man bara inte ha..
hoppas det lättade till slut...
2008-10-27

  jardan
Å vad skönt den är snart över och i morgon får du en helt ny start.
2008-10-27

  Larz Gustafsson VIP
Har du startat om datorn?
2008-10-27

    sunnanvind
Hu..låter som en jobbig dag!
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP