"Another hit and miss, another hit and miss. And I was looking for a kiss." (The Damned)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Another hit and miss, another hit and miss. And I was looking for a kiss." (The Damned)


BRÄND ELLER TÄND


skimrande åttiotalsnätter
med kjell alinges eldorado
alla de spår sådant sätter
i en stjärnögd desperado
stormiga möten i blånande bygd
där daggen drev och regnet föll
fredliga korståg på västkusten
där vi stod på för allt vad tygen höll

jag har sett sötma på sältavägen
och varit salt i sockerbruksgränd
men vart jag än har styrt stegen
har jag blivit bränd eller tänd
jag åt choklad i abessinien
den blev slukad av min blick
den blir nog aldrig lika fin igen
som de där dagarna vi fick

jag var den unge poeten
som en dag bytte identitet
den omättlige esteten
som är som tintin i tibet
en främling i ständig otakt
med tiden vi lever i
min kärlek kan aldrig botas
den måste få släppas fri

hellre smärta än att domna
hellre plåga än ingenting alls
ruska om mig om jag somnar
lägg en mjuk arm om min hals
vi kan klara det tillsammans
nästa sida, var god vänd
häll mer tändvätska på flamman
jag ska alltid bli tänd eller bränd

LARZ GUSTAFSSON 080218




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-29 06:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Underbart bra text om att leva fullt ut...ett liv som
har sitt pris...
"hellre smärta än att domna
hellre plåga än ingenting alls"
2008-10-29

  Måna N. Berger
Håll lågan brinnande!
2008-10-29

  mare VIP
Mycket bra skrivet.....att vara levande !!
2008-10-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Den här är briljant, berörande och helt enkelt så bra att min dag kunde inte börja bättre. Du är fantastisk i ditt språk , rim med berörande kraft. Tack för fin läsning!/B
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP