Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MORGON I PASTELL

sonen ligger i sitt pojkrum
som jag låg i mitt en gång
har trampat ur sina barnskor
och fått en vassare sång
absorberad av världen
som han och vännerna byggt
ska han fortsätta färden
så stilrent, så klockrent och snyggt

jag ser en majmorgon vänta
nånstans där längre fram
som skogens ljusaste glänta
här mitt i småstadens damm
där har jag stämt möte med våren
en gryning så vacker och vild
där alla de grånade håren
smälts samman med regnbågens bild

någonting måste förändras
jag är inte ung som min son
men ändå kan så mycket hända
som lyfter mig upp härifrån
från pojkrummets drömmar finns pärlor
som glimmar i kall vinternatt
som ettornas gyllene stjärnor
som fröken i skrivboken satt

när ingen vill ha mina kramar
och du tittar bort när jag ler
när bristen på allting förlamar
om ingen vill ha det jag ger
jag väljer att sakta förintas
just för att jag inget betytt
att dö i den värsta av vintrar
en majmorgon uppstå på nytt

LARZ GUSTAFSSON 17/2 2008





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-30 15:54



Bookmark and Share


  Peppe11
Ojoj...varför har detta mästerverk inte kommit till mig förrän nu??
Åhh så underbart att veta... att det finns än mer att glädjas åt.
Detta är vemodigt, detta är vackert, detta är ett hopp inför framtid, detta är att vara medveten...
Barn som flyttar, svalornas bo som plötsligt är tomt, livet går vidare..
Så fint skaldat Larz..
Hälsn P
2008-11-01

    Bodil Sandberg
Du är en enastående poet Larz..tack för att jag får läsa!!!
2008-10-31

  Betlehemsstjärnan VIP
En utav de mest vackraste dikter jag någonsin läst. Så berörande ända in på själens nakna...Bokmärkes, för dess känslosamma kraft. Tar tag och känns!!/B
2008-10-30

  madigan
Alla Gyllene Stjärnor till dej!
2008-10-30

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2008-10-30

  Fånga dagen
Jättestarkt smärtsamt skrivet om att ge kärlek men mottagaren inte vill ta emot kärleken det gör ont i mig

kram ak
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP