Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En grön plastblomma

Den gröna plastblomman stirrar på mig i fönstret.
Den liksom ler sitt hånfulla leende.
"Jag kan inte dö, jag är av plast, men du dör sakta, sakta varje dag!"
Jag nuddar vid blomman.
Känner hatet bubbla, koka, och liksom göra så att mina bruna ögon lyser
som det bruna, antika uppseendeväckande bordet i vardagsrummet.
Du vet det, som syns så tydligt gemfört med den vita väggen,
och gämfört med resten av rummet som går i vitt.
Sån är jag.
Uppseendeväckande,
trotts att jag inte ser ut som någon särskild.
Ser du mig på stan,
så skulle du lika gärna kunna ha sätt min granne.
Men ändå är det mig, som rädslan, den gröna iskalla plastblomma valt
ut att håna.
Mig, och ingen annan.
Det kan ju bara betyda att vem som hellst kan bli utpekad,
att känna rädsla.




Fri vers av Tricia Johansson
Läst 391 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-07 18:07



Bookmark and Share


  Vinnie
Jättebra.
Början var särskilt vass.
2009-06-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Du fångar verkligen känslan
i det du skriver.
Jag känner hur du känner det
när jag läser.
2008-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Du är äkta!
2008-11-07

  Yrre VIP
Vem som helst kan, det finns så många rädslor!
Tycker om din fundering. En vacker text.
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Tricia Johansson
Tricia Johansson