Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN HÄLSNING FRÅN OSS SOM VAR MED



i dag skräder många orden
för det verkar mer opportunt
då blir det så kallt här i norden
och höstmodet går helt i brunt
vi sjöng om tysk höst i en tuff tid
vi sjöng om vår situation
och den referensram vi hade
var kamp utan någon pardon



det var klara papper
och raka besked
här kommer en hälsning
från oss som var med
vi blev inte matade
med silversked
det här är en hälsning
från oss som var med
vi gjorde allt själva
i en tid som var ur led
det här är en hälsning
från oss som var med



du kan kröka rygg och bli omtyckt
och insläppt bland dem som har makt
man kan hålla tyst, det känns så tryggt
och ångra allt det man har sagt
man kan också fortsätta kämpa
stå fast och markera distans
och vägra att låta sig dämpas
bli huvud istället för svans



musiken ger eko i tiden
och andan som brann inom oss
där innanför lyxiga sviden
finns nån som vill fortsätta slåss
han vill inte bära armani
och leva ett borgerligt liv
ett hjärta med mont de marsan i
vill va destruktiv konstruktivt


LARZ GUSTAFSSON 060904-05





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-02 07:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP