Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HÄR BLÖDER EN VÄRLD

här blöder en värld
här lider ett folk
tyrannerna kommer och går
där svingas ett svärd
där stöter en dolk
nån skyddar sig mot nån som slår
där reses en mur
en annan rivs ner
och exteriören förbyts
men djupt inuti
är fången ej fri
för hur det än skrävlas och skryts
är insidan full
av gulnade ben
fast utsidan vitmenad är
och då blir det hårt
så oerhört svårt
att leva just så som man lär

det blir första maj
en demonstration
drar genom vår solkiga stad
för revoluform
och reformition
man fyller historiens blad
med ansatser här
och insatser där
så mycket är lovvärt och gott
men kittet är tunt
allt glider isär
apellen ett svagt minne blott
så snurrar de på
historiens hjul
det talas om fred och klimat
nån bor i chateau
en annan i skjul
men man livnär sig på samma hat!

LARZ GUSTAFSSON 071230




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-03 11:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hyser inga som helst illusioner om mänskligheten.
Aage Samuelsen hade rätt!

Tack för din kommentar!
2008-12-04

  Christine Sabel
Jag tycker vi måste tro på bættring, visst har det blivit bættre men hela tiden kommer det nya problem, det ær ju inget nytt tillstånd precis.
2008-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Ondskan kommer inifrån människan.
Det enda botemedlet är Jesu blod, som renar från SYND.
2008-12-03

  Måna N. Berger
Ja, den gamla kantstötta världen, "when will they ever learn"?
2008-12-03

  Måna N. Berger
Ja, den gamla kantstötta världen, "when will they ever learn"?
2008-12-03

  Carola Zettergren
Suveränt!..mina tanke går till en dikt av fröding..den där om att så länge benen ligger kvar i jorden kommer krigen att fortgå...
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP