http://www.youtube.com/watch?v=G5wF83-wxWg" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=G5wF83-wxWg


BARRSKOGSBLOD

barrskogsblod brusar

av jularbo

soliga minnen

och sommarro

barrskogsblod brinner

av kärleken

till landet i

skandinavien

 

två snickarhänder

på dragspelet

morfar var kung

på sitt eget sätt

barrskogsblod sjunger

om tid som gått

djupgröna skogar

och badstrandsblått

 

"livet i finnskogarna"

och vi

barndomen gav mig

sin melodi

grankottarna

som fick tändsticksben

lämnade lillstugans

enkla scen

 

LARZ GUSTAFSSON   081205




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-05 11:58



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fint berättat och tillägnat, ord med skimmer i ....minnen från barndomen...härlig musik med fina bilder:))
2008-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Tack.
Detta är också en postum hyllning till min morfar. En man som var karl för sin keps.
2008-12-05

  Måna N. Berger
Och det här är så fint! Vem har inte lekt ladugård med kottar.. tallkottarna fick vara får och grisar. Men nu har de pinnat bort i vida världen på sina stickor.

"grankottarna
som fick tändsticksben
lämnade lillstugans
enkla scen"
2008-12-05

    Tea Alex
Åh! Härligt! Speciellt den biten om att vara kung på sitt eget sätt!
2008-12-05

  Carola Zettergren
Härligt dragspelet sjunger i barrskogen!!!
2008-12-05

  Måna N. Berger
Dragspelskungen Jularbo! När jag hör det här blir jag salig och14 år igen... Och bilderna. Mina stigar. Härligt!
2008-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP