Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Snart är jag i himlen. Då slipper jag ta en massa skit.


ALLT DET MAN MÅSTE IGENOM

när jag i gick i 9:an
dog mao tse-tung
somliga bar sorgband
man var röd och ung
harpoplattor i cafeterian
en ganska udda kille
på väg att bli man

allt det här man måste gå igenom
innan man får vila ut

tiden på gymnasiet
punken kom till stan
johnny rotten blev vår
egen peter pan
sedan köpte jag
"give 'em enough rope"
jag blev en äkta white punk
dock icke på dope

tänk om detta var en vårdag
1977
och jag visste allt det där
som jag samlat på mig nu
att på nytt bli tonårskille
med allt vad det innebär
allt det där man alltid ville
alla gånger man var kär

jag älskar kontinuiteten
och monotonin
livet på planeten
vardagsmelodin
stadier och skeenden
faser och steg
allt man ska igenom
längs denna långa väg

reser genom livet
färdas med hast
inga morgondagar
går att hålla fast
äventyret går vidare
processen är successiv
trots ett mått av lidande
älskar jag mitt liv

LARZ GUSTAFSSON 1999




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-11 08:47



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Livet är ett äventyr, trots allt.
2008-12-11

  anits VIP
En mycket härlig och fin dikt
2008-12-11

  mare VIP
Härligt diktat !!
2008-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP