http://www.fripress.se/artiklar/bilder/rodarmefr.gif" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


http://www.fripress.se/artiklar/bilder/rodarmefr.gif


MILITANT

centralplan lördag förmiddag

den trettonde december

en god buffé på järnvägsrestaurangen

ett upslitande gräl där båda två haft rätt och fel

och den standardiserade harangen

en kort turné i tid och rum

en kamp för evangelium

om hjärtat fryser så blir orden kalla

en väntan på en konklusion

en färd mot en destination

ett spänningsfält där jag har sett mig falla

centralplan lördag förmiddag

man kallar det lucia

det är nånting jag inte alls berörs av

en uppsrivande syn

ett svartklätt orosmoln på skyn

och annat som jag hela tiden störs av

centralplan lördag förmiddag

och svordomarna ekar

som ett hån mot allt jag tror på

allt jag står för

och marginaliserad

hatar jag mig själv i bitar

som en skurk som ingen kvinna

nånsin slår för

jag utgör en belastning för

mina nära, mina kära

för präktiga och duktiga och glada

jag är ett hån mot estetik

en oönskad kalabalik

en klumpig traktor på er autostrada

 

LARZ GUSTAFSSON  13/12 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-13 17:27



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Självutlämnande ord och tankar...där livet placerar en så försöker man ju leva sitt liv så gott det går...och sättet man väljer att leva på passar inte alla. Det finns sorg i dina ord
2008-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Det är mycket som inte är som det borde vara.
Marocko borde inte ockupera Västsahara. Men det har de gjort sedan 1975.
Jag hatar mig själv intensivt.

Tack för din kommentar!
2008-12-13

    ej medlem längre
"Om hjärtat fryser så blir orden kalla"...Sant, så sant. Dock tycker jag mig ana en smula av självförakt i den här dikten, att diktjaget hatar sig själv i bitar. Så borde det inte vara. Marginaliserad må man vara, men det var å andra sidan Jesus Själv också, och att acceptera och försonas med sig själv i all sin otillräcklighet kan nog leda långt. Och klumpiga traktorer kan sannerligen behövas på den autostrada som vi nu lever i och som nästan leder oss till fördärv...Bra, ärlig och uttrycksfull text som applåderas.
2008-12-13

  Måna N. Berger
Det vilar något ödesmättat över den exakta angivelsen av tid och rum, som återkommer i dikten, som en dramatisk vändpunkt. Tungt och en självförbrännande smärta.
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP