Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PROVISORIUM

milt och stilla regn
över sönderbränd jord
stjärnljus över mörk
och ödslig slätt
det finns läkedom
i ett skrivet kärleksord
helar såren efter
vargens bett
irrandet på vidderna
när allt känns skrämmande
och fientligheten
känns kompakt
plötsligt slungas själen ut
i det främmande
skuggan återfår
sin forna makt
glädjen är så flyktig
och dess njutning kort
bäst den kommer
fruktar jag dess flykt
innan man vet ordet av
så flyr den bort
kvar står exponenten
som förryckt
himlens glädje varar
i all evighet
vägen dit går genom
jämmerdal
dit når inte
astronautens rymdraket
dit når bara den
som gjort sitt val

LARZ GUSTAFSSON

3/6 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-15 06:54



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra, och en sanning...
2008-12-15

  Måna N. Berger
Skygg tillit som inte vågar ta någonting för givet, väljer det säkra före det osäkra.
2008-12-15

  Elaine.S VIP
Tycker om tonen och känslan i de här orden
2008-12-15

  Svartsilver
mycket fint!
2008-12-15

    ej medlem längre
BRA!
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP