Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar några dagar före jul


LÖRDAG 20 DECEMBER 2008

Det är lördagförmiddag 20 december bara några dagar
kvar till julafton, hur den kommer att bli, det vet inte
jag , när jag idag sitter här och skriver

Utanför mitt fönster, faller snöflingorna stora vita,
och fina just nu, inom mig hoppas jag snön får
ligga kvar, så vi får en vit jul, en sådan jul, som jag
minns från min barndom

Det är tyst i huset, det står bara två bilar ute på
parkeringen, min och en till, många har säkert
bråttom, ut och handla dom sista julklapparna,
jag sitter här i lugn och ro, behöver inte jäkta och
stressa , orkar inte heller, mitt hjärta säger ifrån

Står ser ut genom fönstret till min balkong, ser
hästarna som går där i hagen, på andra sidan
vägen, så rofyllt det är, att stå och se ut över
omgivningarna

Dom blånande bergen, kan jag bara ana långt där
borta i horisonten, fåglarna flyger i skytteltrafik,
till sina matställen , det är många som matar dom
här, ser en domherre som sitter på granens gren,
snett nedanför min balkong, när jag öppnar dörren
och går ut

Nötväckan har bråttom att få med sig frön, det är
en fågel jag tycker, så mycket om, det blir kallt, så
jag går in igen, dricker up mitt kaffe

Tänker vad ska jag göra, jo, jag ska åka och höra
efter om tavlan jag lämnat in, för att få inramad är
färdig, blir glad om jag kan få den till jul

Det här är det här jag, sitter och tänker på, så här några
dagar före jul, tänker på alla som har så bråttom,
som inte kan koppla av, som har så många måsten,
känner med dom, själv sitter jag här i lugn och ro, mina
alla måsten, har jag för längesedan lagt åt sidan, det
blir jul ändå, utan att jag jäktar och stressar, men så har
det inte alltid varit, jag har också en gång tiden, sprungit
ifrån mig själv inför julen, det är så mina tankar nu går nu,
några dagar före jul,önskar alla kunde få känna det lugn
jag idag känner

anits 20 december 2008




Övriga genrer av anits VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-20 11:42



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Vilsam, varm, klok och härlig text. En text att läsa om och om igen, kanske ta fram varje jul.
2008-12-21

  Michaela Dutius
Kanske har du det bäst av alla- inget kul med stressfärder varuhusen runt.
2008-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Så skönt att få äga himlens frid i hjärtat och slippa ta del i stressen och spektaklet nere i city.

Domherrar är väldigt fina och lyser upp!
2008-12-20

  Fokus
Sa så sent som i går till en i den lilla klan jag ska fira jul med, att den där stressen kan vi överlåta åt andra.
Firar stillsam jul med mat och spelar TP.
Stillsam, rofull text. Skön att läsa.
2008-12-20

  Just Emotions
väldans bra skrivet!!!
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP