Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som stora vita flingor föll snön nu på kvällningen


SNÖN FALLER

Efter Gudstjänsten, blir det ofta
lite småprat, innan vi skiljs åt

När vi kommer ut, på kyrktrappan
möter oss stora snöflingor, och då
förstår vi varför prästen sa, att vi skulle
gå försiktigt, han hade varit ut och kollat

Jag kunde inte hålla tyst, säger, vad
skönt att det snöar, istället för att det
ska regna

Någon bakom säger, vad roligt att höra,,
att det finns någon som inte klagar över
snön, annars gnälls det bara över den

Vi pratar om barnen, som nu kan åka
skidor och pulka, leka i snön, bygga
snölyktor

Så säger vi hejdå till varandra, tar våra
sparkar, och åker var och en hem till sitt


anits 22 december 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-22 00:33



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fint beskrivet..jag kan se det framför mig!!
2008-12-23

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fin bild. Härlig kyrkstämning.
2008-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Nu får jag verkligen bita mig i tungan (eller fingrarna, snarare) för att inte citera Lundell. Det kan ju bli lite tjatigt när jag så ofta och till varje pris...Nåja...
Omtänksam präst ni har.
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP