Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DAMASKUS VID DALÄLVEN

strax innan sött blir salt
innan vattnet kallas bräckt
fick livet ny gestalt
för en man som var helt knäckt
i ett rum där död blev liv
blev en resa verklighet
negativt blev positivt
det diffusa verklighet

i damaskusvägens damm
hittar jag en slagen man
och jag insåg efterhand
att nu var jag likadan
nu fick tomhet innehåll
ifrån minus och till noll
sedan ifrån noll till plus
smutsig liftare fick skjuts

sanningsenlig dramatik
där i östra svealand
himlens änglar som publik
kärleksbrand från deras land
himlen landade i ett hjärta
nära dalälvens vackra strand
Jesus Själv kom in i ett hjärta
nära dalälvens vackra strand

LARZ GUSTAFSSON 080228




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-01 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP