På min egen begäran...På min ära!" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På min egen begäran...På min ära!


VANDRING I FÖRVANDLING

ökenvandringen till kaanans land
solsting, svett och dyner utav sand
men man lär sig livet efterhand
även om man misslyckas ibland
som en tuareg på sin kamel
har jag långsamt lärt mig öknens spel
resan kanske avskräcker en del
men följer man boken
så går man inte fel

nu vill jag transformeras
till en annan ballad
en ballad om en väldigt smal man
nu vill jag gå ut
och chockera en stad
uppträda som en talman
ett språkrör för livet
för sanning och konst
från gallerfria gallerier
inte låta mig hunsas
av elake måns
och alla hans bigotterier

min hembygd bär jag med mig
jag har floden i mitt blod
men bördan lämnar jag vid foten
av korset där Han hängde
Han som älskade en sån
som den mordiske simon seloten

så går en vandring vidare
den går mot alla odds
det är ömsom hav och ömsom öken
slutdestinationen är väl
värd att jag får slåss
det finns mjölk och honung bortom kröken

ta till vara alla
de oaser som du bjuds
se dem som en
skänk från ovan
kapa alla band till alla
vägar bort från Gud
försumma inte nådegåvan

LARZ GUSTAFSSON 080303





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-02 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP