Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dröm - en längtan uppfylls - en glad kvinna berättade och hon har gjort denna utflykt till tradition


Födelsedagsgåva

 

Inför min nittioårsdag har jag bokat mina drömmars gåva, ingen annan lär göra det..

I morgon skall jag flyga över land och rike, uppleva tjusningen så många talat om. Har bokat plats hos dem som ger förunderliga stunder, har fått en tid så jag kan besöka det blå riket.

Morgonen därpå kör en taxi fram och rullatorn packas in och färden kan börja. Vi färdas genom vackert höstlandskap där löven färgas i alla de underbaraste kulörer som tänkas kan - en födelsedagsgåva naturen ger mig varje höst.

Så öppnar sig skogen och där ligger fältet öppet, en liten Sessna står pakerad vid dess kant och det är liv och rörelse däromkring.

Får hjälp ur taxin och med lätta steg kör jag rullatorn till min väntande mojage som möter mig klädd i overall. Själv får jag en röd och vacker overall och alla tänkbara instruktioner inför färden upp i det blå, äntligen skall jag få uppleva denna speciella tystnad som så många berättat om.

Alla remmar och hjälmen är på plats och jag knyts samman med min mojage som skall vara min halva på vägen ner. Vi kliver in i planet och det bär uppåt mot den klara blå hösthimlen - känner hur adrenalinet pumpar i hjärtat.

Dörren öppnas på tvåtusen meter och det är dax att flyga flygtyg.

Så hoppar vi ... ut i det blå!

Fort faller vi först i evighet där det viner runt min lekamen.. Rycket och vi svävar över land och rike..

Jag njuter av min födelsedag - den nittionde... strålande underbar utsikt och i ofattbar tystnad dalar vi nedåt!

 

 

 

 




Övriga genrer av KristinaE
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-03 09:38



Bookmark and Share


  Maria T
En helt fantastisk berättelse
2009-01-03

  tom boreland
har träffat sådana kvinnor
envisa,fantastiska
2009-01-03

  Ronny Berk
förutom en fin sannberättelse , en längtans dröms tradition...
att "dala i ofattbar tystnad" är ett mycket tilltalande ordbruk !
2009-01-03
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE