Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


GISSEL

kölden som ett gissel

i en tid som är ur led

stridsvagnarnas gnissle

når oss inte, vi har fred

ändå tornar hatet

upp sig som en bastion

en potential i

varje levande person

andra manifestationer

samma fenomen

den som tror sig

vara fläckfri

kastar gärna sten

gulddoublé är gulddoublé

och kattguld kan bedra

det har inte vaskats fram

i gamla usa

propra ytor överallt

allt ser så präktigt ut

när exteriören får

agera substitut

domar fälls i förtid, men

en dag ska allt stå klart

det man sökt att skyla ska

bli pinsamt uppenbart

fattigdomsbevis ska

med all önskvärd tydlighet

framträda och utplåna

all självgod kyrklighet

 

LARZ GUSTAFSSON   090401

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-04 13:39



Bookmark and Share


  mare VIP
Så sant....härlig läsning ....
2009-01-05

  palle
Rakt på sak, en fullträff i dagsländornas paradis! keep up bro! Mvh Palle
2009-01-04

  Måna N. Berger
Alla fasader krackelerar, förr eller senare. That´s how the light gets in..
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP