Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


GODA TIDER I EN OND VÄRLD

jag har fri lejd
hela vägen
varför tveka
och dröja på stegen?
fri lejd
hela vägen hem
det finns ingen hejd
om du är angelägen
du får fri lejd
hela vägen
fri lejd
hela vägen hem

vägen är framkomlig
sikten är god
fattar vi det kan vi
snart fatta mod
handsken är kastad och
kusten är klar
jag är ej densamme
som jag en gång var

synden är sonad
kalken är tömd
nu är jag friköpt
förr var jag dömd
Sanningens Ande
gjorde mig paff
men Någon Annan
har burit mitt straff

det var en hård fejd
i vissa lägen
nu har jag
fri lejd
hela vägen
fri lejd
hela vägen hem
redan rest
är himlastegen
jag har
fri lejd hela vägen hem

havet har delats
torrskodd jag går
fram emot flera
gyllene år
glad och förundrad
tacksam till Gud
sångerna sjuder
under min hud

LARZ GUSTAFSSON 970722-23




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-04 18:02



Bookmark and Share


  mare VIP
Befriande ord.....helt underbar !!
2009-01-05

  Måna N. Berger
En lovsång!
2009-01-04

  Elaine.S VIP
Dina ord sjunger och budskapet i dina ord andas tro...
2009-01-04

  Cosmic Johanna
Fin melodi och rytm i dikten.
2009-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Det är en gammal dikt. Inbilla dig inget.
2009-01-04

  Lotti
Nu var det annat ljud skällan.....:-)
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP