Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NUETS FLYKTIGHET


just nu är det bara nuet som existerar
just nu är det bara himmelen som regerar
däruppe finns allt jag drömt om och ännu mera
så varför ska jag fundera och hesitera?
jag tyngs utav det som hindrar och blockerar
av plikttrogna små soldater som paraderar
plötsligt såg jag allting i ett annat ljus
regnbågen som sprakar ovanför vårt hus
tiger du så sjunger jag i alla fall
sommarsångerna om sol och björk och tall
nyfikna, glänsande ögon
här börjar ett äventyr
jag kan krama mardrömmen ur dig
och le så att skuggorna flyr
ivriga, famlande händer
så varsamt ledsagade
spår utav härjande bränder
och flyende, jagade
låt mig få blomma
jag lovar
du ska inte ångra det
låt mig få komma
och sova
i ditt soulkök
som en poet
ljuset jag satt
under skäppan
måste få lysa klart
mannen som suttit
och deppat
behöver en helt ny start
nuet som blir till förflutet
är snart ett minne blott
än har vi inte sett slutet
som möjligen blir gott
sommarens svalkande morgnar
fåglarnas vänliga sång
ser horisonten som rodnar
jag hade en dröm en gång...
LARZ GUSTAFSSON, 2005





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-04 18:14



Bookmark and Share


  mare VIP
Njutbar läsning........
2009-01-05

  Måna N. Berger
Så vackert och målande! Kommer mig att längta till sommaren och sköna morgnar på en stugtrappa, i grönska och fågelsång...
2009-01-04

  kath
vacker längtans text fylld av den kraft som bor däruti ....
2009-01-04

  Elaine.S VIP
Helt underbara rader Larz!!
2009-01-04

  Cosmic Johanna
mycket vacker början och slut som på ett mjukt sätt flätas samman.
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP