Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en plats dit ännu inga vägar går, är en underbar plats som väcker tid till efter tanke


EN PLATS SOM VÄCKER MINNEN

Jag känner hur vinden tar tag i mig,
för mig framåt med en väldig fart

Jag känner glädje, där jag går på stigen
som ska ta mig till mina drömmars mål

Mina steg är lätta, jag är förväntansfull,
ska jag finna det jag söker

Det är länge sedan, jag vandrade här,
träden har vuxit sig höga, stigen är inte
lika upptrampad, som den var en gång,
när jag var barn och tonåring, och det
är många, många år sedan

Jag fortsätter min vandring, min nyfikenhet
om jag ska hitta det jag söker, är stor, mycket
stor

Så ljusnar det, och plötsligt står jag i gläntan,
ser mig om, där ligger den, tjärnen med sitt
mörka, som jag minns, kalla vatten

Jag stannar ser mig om, av huset som en
gång stod här, finns nu bara några stenar
kvar av grunden

Men just den här platsen, är ett fint minne
för mig, från en tid för länge sedan

Jag går fram till platsen, där en gång bryggan
låg, av den finns inte ett spår, men en gammal
eka, där årorna ligger kvar, ekan har sett bättre
dagar, påminner om en tid som varit

Här skulle jag kunna stanna kvar, länge, minnas
tänka, känna den glädje den här platsen, en gång
gav mig

När jag som barn och tonåring, smög mig hit
för att få vara ensam med mina tankar, här
fick jag vara ifred, här gjorde ingen mig illa,
här drömde jag om glädje, en glädje jag inte
annars kände

Det är med både glädje och sorg, jag lämnar
platsen för min vandring, denna blåsiga dag,
men ett vet jag, att snart är jag tillbaka igen,
när våren kommer och fåglarna åter börjar
sjunga, då packar jag min ryggsäck, och går
hit till den plats, som en gång drog mig till sig,
och som jag aldrig glömt

anits 9 januari 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-09 22:16



Bookmark and Share


    Maria Malm
Fint berättat om minnesvärd plats.
2009-01-11

  Sladjana Zubcevic
"Jag känner hur vinden tar tag i mig,
för mig framåt med en väldig fart"
Så vackert skrivet min vän.
2009-01-10

  Eaglemountains VIP
Vacker beskrivning, om en vacker plats, fylld med ljuva minnen .....
2009-01-10

    ej medlem längre
Fin skildring av en plats som väcker minnen!
2009-01-10

  Michaela Dutius
Mycket mycket vackert om en nostalgi - vandring som både gläder och gör ont.
2009-01-10

    Madeleine Ågren (Maduska)
Du beskriver så bra (som vanligt) en meditationsplats, ett smycke i ditt hjärta, i skogen vid tjärnen. Härlig.
2009-01-10

  Elaine.S VIP
Fint skildrat, väcker minnen även för mig ...
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
En mycket fin skildring, med väldigt fin bild.
Den får mig att tänka på hur jag själv trampat fram längs barndomens gamla stigar i älvkarlebyskogarna. Och en gång hade jag min son med mig. Guidade och berättade...
En gång gör han kanske samma sak med sin son/dotter fast i Gävle.
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP