Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MIDNATTSTID


en del signerar dödsdomar
utan att darra på manschetten
blir man president

på en sådan förtjänstfull merit?
vissa skriver under papper
och säjer förstfödslorätten
medan trettio silverpenningar
är lönen för förrädarens slit

människorna byggde upp ett torn
men förbrödringen blev förbistring
människorna spår, men Gud rår
som min mormor sa
i dag ser vi på Sverige och beklagar oss
över det vi kallar "avkristning"
men inget land är kristet
inte ens USA

atomklyvningen kan vi
vi vet hur man når till månen
men den gyllne regeln snubblar mänskan på
det svarta guldet fann vi
och vi uppfann telefonen
men krigen bara fortsätter ändå

än ekar ropen från hopen i jerusalem:
"släpp barabbas och korsfäst nasaréen!"
men Jesus dog för att vi skulle finna vägen hem
ja, även för den blodtörstige fariséen

nu lyser Ljuset i det mörker
som föll över planeten jorden
när adam och hans hustru eva föll
med blicken riktad hemåt
väntar pilgrimen den Oljesmorde
och kan snart konstatera att löftet höll


LARZ GUSTAFSSON 080301





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-09 22:56



Bookmark and Share


  mare VIP
Lysande rader.......sanningens ord....
2009-01-11

    Tea Alex
Tänkvärd text.
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP