"Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet..."" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet..."


TRONS TROTSIGA TRIUMFKLANG

Din trofasthet

är sköld och skärm

ett värn mot varje

hagelsvärm

från fiendens arméer

Din nåd och Din

rättfärdighet

står fast i sin

orubblighet

mot vår tids

fariséer

ett mene tekel

fingret skrev

men blodet ger oss

frihetsbrev

om vi vill tro

Ditt budskap

Du fnyser åt

vår "präktighet"

och vår förmenta

duglighet

Du räknar den

som avskrap

min väg till

himlaboningen

den går via

försoningen

som Du Själv har

fullbordat

av nåd och endast

genom tro

beträdes denna

himlabro

om vilken Bibeln

ordat

LARZ GUSTAFSSON  090115




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-15 08:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eller en egenrättfärdig, uppblåst mallgroda som inte vill erkänna att hennes egen rättfärdighet är som en fläckad klädnad. Egentligen skulle en korrekt modern bibelöversättning lyda "en använd dambinda".
2009-01-15

  Måna N. Berger
"Du fnyser åt

vår "präktighet"

och vår förmenta

duglighet"

Under vår förmenta "duglighet" gömmer sig, innerst inne, en liten rädd människa som så hemskt gärna vill duga och räcka till, men tvivlar på att det är så.
2009-01-15

    Tea Alex
Amen!
2009-01-15

  mare VIP
Ord av sanning..........
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP