Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag ska försöka ta till mig den nya dagen med glädje


EN NY DAG - DEN 15 JANUARI

Jag vaknade tidigt i morse, såg ut genom
fönstret, det var ännu mörkt, klockan var
långt före sex

Jag vände mig om, blundade, somnade om,
nästa gång jag vaknade, hade klockan redan
passerat åtta

När jag såg ut genom fönstret, hade det börjat
ljusna, gatljuset släcktes precis, när mina ögon
vant sig vid ljuset

Jag låg kvar en stund, så skönt att få göra det
som jag vill, jag steg upp, nu hade det blivit kallt
ute igen,solen försökte tränga sig igenom molnen,
jag önskar mig en solig och skön dag

Jag gick omkring och strosade, gjorde i ordning mitt
kaffe, slog på datorn, tänkte på gårdagen på mötet
igår kväll, nu vet jag vad jag har att göra, tills årsmötet
äger rum i början av mars, det är inte lite

Så satte jag mig vid köksbordet, med en kopp kaffe
framför mig, just då när jag ser ut genom fönstret,
faller det stora snöflingor, bildar ett vackert täcke
på marken

Jag tände ett ljus, såg på tulpanerna som står och
lyser upp min dag, med sin vackra röda färg

Just då när jag sitter och känner glädjen, åter komma
till mig, börjar min nya dag, jag hoppas innerligt, att
jag kan ta till mig den, och vad den har att ge

anits 15 januari 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-15 14:34



Bookmark and Share


    Maria Malm
En fin morgonstund..med tulpaner som vårens budbärare.
2009-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Så härligt att få uppleva denna livsaptit!
2009-01-16

  Elaine.S VIP
Tulpaner är underbara!! Tillsammans med en kopp kaffe och så tända ljus..det låter harmoni om dina ord..
2009-01-16

  Maria T
Stora vita snöflingor
Röda tulpaner
Glädje
Fina ord
2009-01-15

  Eva Langrath VIP
Tack för denna fina text och underbara tulpaner.

Eva
2009-01-15

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tack för så vackra tulpaner, på tulpanens dag. Min älsklingsblomma! Dina texter blommar, som vanligt.
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP