Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄR GUD RÄCKER UT SIN HAND




luften doftar fallfrukt
en ny dag har redan fötts
skönheten skingrar tankar
som nötts och som stötts och blötts
skatan på tegeltaket
lever bekymmersfritt
slipper det här spektaklet
striden om ditt & mitt


men är Gud räcker ut Sin hand
och sätter ett hjärta i brand
får en modfälld glädje och tröst
och en segersång i sitt bröst
när Gud räcker ut Sin hand
så slår blommor ut på din strand
låt dem blomma i tusenden
låt dem blomma för framtiden

mitt i kaos och vanmakt
i vilddjursväldets tid
i en mörk och hård trakt
där det saknas hopp och frid
kan du trots all krutkrök
från varje hård batalj
kommer det från himlen
en doft av liljekonvalj


maras bittra vatten
contra horebs hugsvalelse
åkern rymmer skatten
som är Guds uppenbarelse
sök och du ska finna
det var löftet som du fick
branden som ska brinna
är inget hypnotiskt trick


LARZ GUSTAFSSON september 2007





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-19 06:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En underbar blomma som dessutom är Gästriklands landskapsblomma.
Tusen tack för din fina kommentar!

Dikten handlar om att misslyckas som Jesu lärjunge, vilket jag ofta har gjort, men också om den nåd Gud kan ge bara man öppnar sitt hjärta för att ta emot den.
Jesus vill alltid upprätta och förlåta, men framför allt föda på nytt, så att själva grundförutsättningen upprättas i människans inre värld. Det måste finnas en kontaktpunkt, ett barnaskap.
2009-01-19

  mare VIP
``En doft från himlen av liljekonvalj``ljuvligt, och härligt skrivet !!
2009-01-19

  Elaine.S VIP
Ord som flammar
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP