Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ETT STRÅK AV LJUS


ett stråk av ljus som faller ned
på mörk och sargad jord
på brödet och på vinet där på brödsbrytelsens bord
i vattendopet där vårt
gamla syndaliv begravs
det nya liv som där uppstod
ej längre är en slavs

ett stråk av ljus som lyser upp
en liten bönevrå
som våra fötters lykta är
på stigen där vi gå
varhelst ett Guds barn vänder blicken
mot sin Faders hus
trots armod och trots lidande
ses där ett stråk av ljus

i dyster vildmark lyser det
i mörkret syns det bäst
bär bud om vår befrielse
om Lammets bröllopsfest
det räcker med ett stråk av ljus
en hälsning hemifrån
det lockar fram en lovsång hos
en dotter eller son


LARZ GUSTAFSSON 17/1 2008





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-21 11:42



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Jag tycker den är djup så djup, men också fin.
2009-01-21

    Tea Alex
det lockar fram en lovsång hos
en dotter eller son

Fint!!!
2009-01-21

  mare VIP
Mycket fint skrivet !!
2009-01-21

    Lars Gullberg
Poetiskt Larz

Väldans poetiskt

man känner igen din stil nu, den är säregen.

Lars
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP