Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i lägenhet bor jag för att när fel uppstår, ska kunna få hjälp, inte behöva känna mig tjatig och gnällig, nu har jag tröttnat riktigt ordentligt


NU ÄR DET DAGS - ELLER INTE

Mitt te är urdruckit koppen tom, men inom mig
går tankarna runt, runt hur ska jag göra, vad
ska göra

Jag känner mig ångestfylld, funderar vad jag ska
ta vägen, blir så ledsen, så arg tänk att det ska
vara så svårt att få hjälp, du kommer in säger vad
mycket du har att göra, vad stressigt allt är, och nu
måste du åka bort också

Du har tryckluften med dig, ska blåsa rent mitt kylskåp,
det går ju fort och bra, sen om blir bra, det visar sig nog
snart, du kollar och du tittar, blir det inte bra, får du ta
bort lådan, men det vill inte jag, det är där jag har mina
grönsaker

Så var det balkongdörren, du måste titta och mäta en
gång till, jag vet inte hur många gånger du gjort det,
det är en glipa på nästan två centimeter, det är alls inte
konstigt att det drar och är kallt

Jag har kollat kylskåpet idag, det blir fortfarande blött
i grönsakslådan, så jag har fått torka ur den och bytt
hushållspapperet, som jag lägger i botten för att suga
upp det mesta av fukten eller om det är vatten som lägger
sig där

Nu tänker jag leta, berätta för många om någon kan hjälpa
mig hitta en lägenhet, som om det blir något fel, får hjälp
utan att behöva säga till flera gånger, gärna på nedre botten
vill slippa alla trappor, som just nu är så jobbiga att gå upp
och ner i

Jag tänker inte krusa en hyresvärd och vaktmästare, som
inte bryr sig om sina hyresgäster, jag tänker inte tiga heller
om någon frågar hur det är att bo här


anits 23 januari 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-23 14:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fruktansvärd jobbig boemndesituation Du har.
hoppas det löser sig på något sätt.
2009-01-27

  LassO
HGF
2009-01-24

    sajo
Ja du vår hyresvärd är inte lätt att ha att göra med. Men min älskade vän sa till mig att flyttar ni så ger ni ju upp så vi ska kämpa ihop. Det är bara till att tjata på vår hyresvärd.

Han är otroligt LAT.
2009-01-24

  Fånga dagen
Vilken dålig hyresvärd det där verkar vara skaffa en som har många bostäder dom brukar vara bättre med serviice underhåll privat är ofta sämst .
I kylen finns det ett litet hål som kan slagas igen om det är fullt så blir det vatten som rinner man kan ta en tops och rengöra med om du inte redan gjort det ?

Hur länge har du bott där nu ?
mvh ak
2009-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Upp till kamp!
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP