Satan är besegrad!" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satan är besegrad!


EN MAN MOT MÄNGDEN

nån gång måste någon reagera
som den lille pojken gjorde då
han såg alla stå och applådera
men sa: "kejsaren har inga kläder på!"
och när alla dansar runt en guldkalv
blir profeten ursinnig och vred
kastar sina stentavlor i marken
vägrar att ta del och vara med
påvedömet styrde kontinenten
spred sin falska lära som en pest
en man står vid kyrkporten och spikar
sen han formulerat sin protest
största föredömet, vårt exempel
var en man som kom från galiléen
Han som ensam rensade ett tempel
sa: "här ska ej lämnas sten på sten"
Han som aldrig lägger sten på börda
men som bär din börda om du vill
Han som blivit misshandlad och mördad
Han som lever än och räcker till

LARZ GUSTAFSSON

080830




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-26 08:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Applåder, en man mot mängden den största , starkaste, vann över den onde !!
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP