Att vara arbetslös i Sverige 2009." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att vara arbetslös i Sverige 2009.


MASKIN

 

ingen frågar hur du mår

det betyder ingenting

det är bara vart du går

som betyder någonting

man vill veta vad du gör

man vill veta vad du gjort

du är en av dem som stör

om du inte gör nåt fort

du är bara en maskin

utan känslor, gjord av stål

på besök i industrin

och du måste ha ett mål

annars tvångsplaceras du

samhällsnyttan får ta vid

så var riktigt duktig nu

slösa inte bort din tid

nya regler, nya krav

piskan viner längs din rygg

du var stolt, nu är du slav

du är inte längre trygg

med ett fotspår i din bak

gick du moloken din väg

nu när fanan hänger slak

vem ska styra dina steg?

LARZ GUSTAFSSON 090126




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-26 18:49



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
En angelägen text. Det känns ibland som om det enda viktiga i vårt materialistiska prestationssamhälle vore vad vi gör och vad vi gjort - inte vilka vi är. Du gör dig till tolk för den bittra besvikelsens mångstämmiga kör här, med livserfarenhet och tung vrede i botten. Mycket bra skrivet!
Vi är inga maskiner!
2009-01-26

  Lotti
text jag gillar :-)
2009-01-26

  mare VIP
Du beskriver mycket bra...... Gud ska styra stegen...
2009-01-26

  Marie Å
Bra skrivet........vart är vi påväg.... har vi glömt individen...
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP