Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är svårt när tankarna kommer, om det som jag helst vill glömma


I MITT MÖRKER - SER JAG LJUSET

I mitt mörker ser jag ljuset, långt där borta
kan jag ana det, som ett skimmer lyser det
vid slutet av min tunnel

Mina tårar gör kinderna våta, undrar så vad
det är som gör mig, ledsen, vemodig och så
fylld av ångest

Jag går bara runt är både här och där, har
så svårt att göra någonting, jag satt en stund
vid mitt köksbord, såg barnen komma från skolan,
såg deras glädje över snön

I morgon ska jag nog köpa mig en bukett tulpaner,
ta in doften och glädjen dom ger, jag vill skriva
men det är tomt, alldeles tomt

Vet så väl vad jag vill skriva, men idag är det så
här, det går inte, det är då jag med pennan drar
streck, försöker fånga mina tankar mina känslor,
med att teckna inte skriva

I mitt mörker finns det hopp, om bättre dagar
när glädjen åter finns hos mig, nu låter jag det
ta tid, inte stressa upp mig, ingen får pressa
mig

Jag vill hitta tillbaka till lugnet och harmonin, jag
vill inte må så här dåligt, så DU HERRE som ser mig,
lyft alla bördor alla måsten från mina axlar, dom
tynger så

Jag vill känna kärlek, vara älskad för min egen
skull, inte för den någon vill jag ska vara, käre
HERRE jag blir så rädd ibland, rädd för mina tankar,
ta hand om mig i kväll, låt mig somna när natten
kommer, låt alla mardrömmar ta paus i natt

Jag ser ljuset, men just nu är det så långt borta,
men jag vet att DU finns vid min sida, ser till mig,
till slut kommer ljuset och harmonin tillbaka, det
är Du, endast DU som ser till det


anits 28 januari 2009





Övriga genrer av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-28 20:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Bliv kvar hos mig; se, dagens slut är när. bliv kvar, o Herre, snart är natten här. Då allting annat sviker och bedrar, Du ende trogne tröstare bliv kvar." Sv. psalmb. 447
Läs de övriga verserna också som en hälsning från mig!
Kram!
2009-01-28

  Larz Gustafsson VIP
Ps 1 talar om ett träd som bär frukt i SIN tid.
Det är viktigt att man får växa och läkas i sin egen takt.
2009-01-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP