Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt drömska...


Gudagott


Inatt skrev jag till dig igen,
men bara i mina tankar
Tänker på den där kyssen än,
ja, det minnet högt jag rankar
Hur är denna aviga trånad möjlig,
hela situationen ter sig faktiskt löjlig

I sömnen jag känner dig hud mot hud,
jag vet exakt hur du smakar
Det är som att älska med självaste Gud,
ingenting du i sanning försakar

Din tunga retar och letar,
dina händer ger och tar
Med regnbågens färger du kletar,
när du penseln över mig drar
Ljuset omkring oss strålar,
i gult, rosa och rött
Det är DÅ jag vaknande vrålar;
”Min Gud, jag tror jag har dött!”




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 438 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-25 09:41



Bookmark and Share


  KristinaE
'att älska MED självaste Gud' undrar över dessa ord 'Gud i oss, omkring oss, under oss, över oss' - måste bli en mycket förvirrande kärleksakt..? Förstår att man då känner sig som död..
2009-02-28

    Jan Cederlöf
Oj här var det sinnlighet på hög nivå. Det är tur att drömmar finns som kan skänka upplysning och vederkvickelse.
2009-02-25

    Trast
Mkt drömmar...
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för