Min vän, förkunnaren Bill Stenberg har lämnat jordelivet. Frid över hans minne." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min vän, förkunnaren Bill Stenberg har lämnat jordelivet. Frid över hans minne.


BILL STENBERG IN MEMORIAN

 

det var tältmöte i bollnäs

det var sommaren -85

där ett jesusfolk på vandring

stannat upp på vägen hem

jag fick ta emot ett budskap

ja, en hälsning från himmelen

jag var glad i Jesu sällskap

glad att Jesus blev min vän

den förkunnare jag mötte

var ett himmelens sändebud

som förmedlade välsignelse

från vår Far och Gud

åren gick och mycket hände

men vi skulle snart ses igen

två Guds barn i tidens ände

i vår kamp för sanningen

när han nu har lämnat jorden

minns jag mötena som vi fick

glimmar fyrbåkar längs farleden

i form av ögonblick

sådant som jag aldrig glömmer

som jag bär på med respekt

tack för vad han fick betyda

tack för denna friska fläkt!

LARZ GUSTAFSSON 090303

 

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-03 08:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skrivet till minne av en verklig gudsman, en sann förkunnare utan något svek!
2018-09-30

  Svartsilver
så vackert du skriver!
2009-03-03

  mare VIP
Fint diktat om din vän , vackert sagt.....
2009-03-03

  Larz Gustafsson VIP
Tack, Måna.
En förlust för hela Sveriges kristenhet.
2009-03-03

  Måna N. Berger
Jag beklagar din förlust.
//Måna
2009-03-03

  Larz Gustafsson VIP
Hjärtligt tack, Josanilla.
Jag uppskattar den kommentaren.
Bill betydde mycket för mig och för min gode vän Johan, som ju tyvärr också lämnade jordelivet i maj förra året.
2009-03-03

  Elaine.S VIP
En varm och fin text över en vän, broder och medvandrare...
det vilar faktiskt en frisk fläkt över hela din dikt!!
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP