Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Musik av Larz Gustafsson


LITEN MÄNNISKA

en liten människa

så dyrbar, sårbar

kom ut i livet med

en blick så klar

fick möta törnarna

blev slagen, riven

och blicken grumlades

av hårda dar

en liten människa

ett barn på jorden

ett ständigt pejlande

en ömhetstörst

finns verkligen värme

bakom alla orden?

och var finns kärleken

den som är störst?

skrämd av förväntningar

pressad av trycket

med ett behov som ej

tillgodosetts

en liten människa

som söker trygghet

en skygg blick flackar

mitt i stadens hets

LARZ GUSTAFSSON   090311




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-11 12:00



Bookmark and Share


  mare VIP
Det är synd om många.....dom söker trygghet, kärlek som inte världen kan ge......
2009-03-12

  Junitvillingen
Starkt innehåll som berör på djupet. Fint formulerad text - den skär verkligen i hjärtat...
2009-03-12

    Bodil Sandberg
"Ett barn i natten hemåt föres;
i mörkret svarta hästars trav;
det längtar hem till svala vita bädden-
och sover snart
till morgon full av klockors klang och ljus

Ack,kan jag,kan jag,
när den dunkla stund mig för,
ack,drömma då om ljuvligt mål?"

Vilhelm Ekelund
2009-03-12

  Elaine.S VIP
Fina ord...läser och känner...tycker om!!
2009-03-11

  anits VIP
Mycket vackert och mycket tänkvärt,
om hur en liten människa blir offer
i en stor och otrygg värld
2009-03-11

  Night Soul Woman
Wow! Underbart skrivet!!!*bokmärkes*och*applåder*Tack för läsningen Larz:)
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP