Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankarna som kommer ibland när natten närmar sig


JAG KÄNNER MIG SOM EN FRÄMLING HÄR

Jag känner mig som en främling,
här där jag går på vägen, som leder
förbi huset, där jag gick med mina
morföräldrar, i en tid för länge sedan

Jag känner mig som en främling,
här där jag nu lever mitt liv, i min
barndomsby

Men ändå älskar jag mitt liv här,
här finns skogen nära, med den
mjuka mossan, som får mina fötter
att må så bra, när jag trampar i den

Här finns sjöar, bäckar och åar, här
finns tjärnen djupt inne i skogen,
platsen där den ligger, är så underbar
vacker, dit inga vägar bär

Jag känner mig ändå många gånger,
som en främling här, är det allt det
svåra, som en gång hände mig här

Men en dag kanske även jag, kommer
att känna mig hemma här, det är ju här
jag vill leva mitt liv, här finns allt jag
behöver, här är nära till det mesta, här
finns kyrkan, här finns dom som står mig
nära, som jag älskar, mina barn med sina
familjer, mina underbara barnbarn


Varför känner jag mig då som en främling
här?

anits 12 mars 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-12 23:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag tror som Michaela här.
2009-03-17

    Madeleine Ågren (Maduska)
Jag tror man kan känna sig som en främling var som helst, men skönt är det då att känna igen sig i grunden.
2009-03-14

  Michaela Dutius
Främlingskapet bor inom oss- är nog inte relaterat till var vi lever och bor.

vacker dikt
2009-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Pilgrimskapet är i sig ett främlingskap och ett utanförskap.
En kristen skall inte känna sig hemma i denna värld, ty den är inte vårt rätta hem.
2009-03-13

  Eaglemountains VIP
Känslan kan vara obehaglig, men låt det ljusa överväga det som är mörkt, se till allt positivt som Du har omkring Dig, se allt det vackra, då är det lättare att glömma det svåra. När natten närmar sig, så tänk på allt vackert Du sett under dagen, tänk på den vår och sommar som kommer, tänk på Dina vänner, för Du har många som tänker på DIG!
2009-03-13

    sunnanvind
Urjobbig känsla..kram!
2009-03-13

  LassO
Inte helt ovanligt, i vissa familjer är det så redan från barndomen. Men naturligtvis jobbigt... Men du är inte ensam att känna så...
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP