Välsignad vare Du, himlens och jordens Skapare som har dolt detta för de visa och kloka!" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Välsignad vare Du, himlens och jordens Skapare som har dolt detta för de visa och kloka!


VÅRKÄNSLOR

snart ska staden bada i sommar igen
värmas igen och målas grön utav den
jag är hög på livet
och behöver inget hasch
tänker jag häruppe
en vanlig dag i mars



blås milda vårvind
blås bort religiositet
ta oss bortom det
som vi allaredan vet
dansa dig befriad
du som länge suttit fast
inga gamla synder
skall få ligga dig till last



genom tårars slöja
skymtar jag en fadersfamn
dit mitt hjärta strävar
såsom skeppet söker hamn
sjung en sång om frihet
här på kullens högsta krön
spela högt för livet
och för vän av motsatt kön



glasnost och perestrojka
i min själ på ont och gott
och vinterns is blir utsatt
för en totalbojkott
nu sjunger vårens fåglar
förändringen är här
ta för dig om du vågar
bryt upp
bryt fram
bli kär!


LARZ GUSTAFSSON 17 mars (vet ej vilket år), Hemlingby Hill







Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-14 16:54



Bookmark and Share


    wildrosen
vackert skaldat om vårkänslor
2009-03-16

  mare VIP
Fint skrivet !!
2009-03-14

  Måna N. Berger
Fint om vårens islossning! Det var i alla fall ett annat år..
2009-03-14

  Stefan Höglund
Bra öppna alla fönster, vädra ut gammal unkenhet både damtussar o bonusar
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP