Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en underbar vårvinterdag måste bara tas till vara


SÖNDAGEN DEN 15 MARS

Solen strålar från en klarblå himmel,
det ser ut att bli en underbar söndag

Jag äter min frukost, dricker en kopp
kaffe, så gör jag mig i ordning, för att ta
mig till kyrkan

Vädret är underbart, solen värmer, jag
tar sparken, det töar bra, kanske sista
gången det är spark före den här vintern

När jag närmar mig kyrkan, ser jag att
det är ovanligt många bilar på parkeringen,
det står också flera sparkar utanför kyrkan

Jag ställer ifrån mig sparken, och går in,
där möter mig kyrkvärden, som vill att vi
sätter oss långt fram, dom flesta gör som
hon säger, men inte jag, hon vill styra och
ställa med alla, hela tiden

Jag går nedför gången, för att sätta mig,
då får jag höra henne säga, du fryser väl,
eftersom du har jackan på dig, jag låtsas
inte höra, sätter mig där det känns bra

Sitter en stund i mina egna tankar, vill
känna stillheten, så tar jag av mig jackan,
lägger den bredvid mig, den här söndagen
blir det mycket sång, både av oss som är
där, och en kvinna som ska sjunga solo

Så kommer prästen en ung kvinna, hon går
runt och hälsar på alla innan Gudstjänsten
börjar, hon inger ett stort förtroende

I sin predikan läser hon valda delar ur en bok,
förklarar en del av det hon läser, det är en
mycket fin söndagsmässa

Vid utgången står kyrkvärden, och tar upp
kollekten, hon kan inte vakta sin tunga nu
heller, så hon säger till mig, så trevligt att
du orkar ta dig hit då,det är att ha köpt en
ny jacka också

Jag vill säga en massa, jag gör inte det, vill
inte, för det är flera besökare, som jag aldrig
sett förut, men jag tänker, är du på mig nu igen,
jag vet att jag får tillfälle att svara, när det
passar mig

Så kommer vi ut i solen, det är så skönt att
känna hur solen värmer, på min väg hem, ser
jag hur människorna kommit ut ur sina vinter
ideen

Dom är många som sitter på sina balkonger
och altaner, med ansiktet vänt mot solen,
många med en kaffe kopp i handen

Jag skyndar mig att sparka mig hemåt, längtan
till balkongen, solen och en kopp kaffe, den känns
helt rätt denna söndag i mitten av mars månad


anits 18 mars 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-18 00:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Eaglemountains.
Applåd för Din festliga beskrivning.
2009-03-19

  Rosen VIP
Så bra skrivet, skön läsning ur din Söndag, förutom denna kyrkvärd som med sin vassa tunga vill få oss "vanliga" att känna skuld i allt vi gör...usch!
2009-03-18

  Eaglemountains VIP
Hoppas Du får tillfälle att bränna av denna kyrkvärd. Det är sådana som hjälper till att skrämma folk ut ur kyrkorna.

Fint formulerat!
2009-03-18

  Larz Gustafsson VIP
Man skall få sitta var man vill.
För mig känns det viktigt.
Man skall heller inte behöva följa ett program: stå upp där, sitt ned där etc.
Sådant är trams.
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP