"Ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull" (Jesus till Sina lärjungar)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull" (Jesus till Sina lärjungar)


MITT SANNA JAG

jag har exponerat

lånta fjädrar

ville få folk att tro

att det var jag

en fåfänglig strävan

att bli hedrad

och en självbild

alltför vag och svag

jag har sett hur

gränserna raderats

och hur stolta män

har brutits ner

tidens tand har skördat

sina offer

alla vet att det som

sker det sker

ljus ger liv åt allt det

som är äkta

nya födelser

i tid och rum

ljus ger vägledning

åt redan väckta

strålar fram från evangelium

i Ditt ljus ser jag

identiteten

i Din spegel ser jag

vem jag blev

visst förändras

allting på planeten

men ej det profeters

pennor skrev

många menar jag är

otidsenlig

det är ingenting

jag bryr mig om

jag vill tro allt det

som är förenligt

med det underbara

liv som kom

allt det andra som är

lånta fjädrar

väljer jag att

lämna bakom mig

om jag någonsin

ska bli förnedrad

ska det vara för

jag tjänar Dig

LARZ GUSTAFSSON   090321




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-21 16:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet......
2009-03-22

  palle
Tjänare, till den högste, något större finns ej på jord,
tack larz mvh Palle
2009-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Jesus poängterade att vi skall bli hatade av alla för Hans namns skull.
Vi som hävdar att man skall döpa i Jesu namn - som är Guds namn - och inte i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn - som ju inte är namn utan titlar - blir hatade även av människor som menar sig vara Jesu efterföljare.
2009-03-21

  Mats Henricson
Citatet från Jesus ÄR intressant: Utan andra jämförelser minns man en del människor som MEST är ihågkomna för sina "grodor", inte för de BRA saker, de gjorde, ett exempel är f d Statministern Torbjörn Fälldin: "Jag kommer aldrig att dagtinga med mitt motstånd mot kärnkraft" . Men han gjorde ju det..........
2009-03-21

  Elaine.S VIP
Människan och dess omgivningar lever , påverkas och förändras över tid...Guds ord står fast och är detsamma igår , idag och imorgon....
2009-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Nej, det är det inte, men folk som hatar oss tycker om att förnedra oss på grund av att vi står för Jesus.
2009-03-21

  Måna N. Berger
Och det är ingen förnedring..
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP