Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LINNÉA

linnéas kropp är eldar

en dans i främlingsland

hon skulle kunna bränna

min oerfarna hand

linnéa mötte eklund

linnéas liv är lek

hon blandar barndomskärlek

med krog och discotek

linnéa, lekfull katta

smått fräck och föga rädd

nånstans längs livets resa

har hon fått pälsen svedd

med spader äss i ärmen

hon blir din spader dam

och kopplar hon på charmen

blir du mer vild än tam

så långt från skogstjärnsblomman

så oskuldsfull och vit

linnéas kroppsspråk gör henne

ganska explicit

den elden ska förfölja mig

in i framtiden

linnéa, fastän vi kanske

aldrig ses igen

LARZ GUSTAFSSON   090405




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-05 10:41



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vilket flyt texten har - och rimorden likaså. När jag läser den slås jag av hur väl du formulerar dig. Kommer på mig med att nynna en liten melodi...känns som att " Linneá " kunde vara en låttext. Gillar dikten som i mitt tycke är både berörande, aningen humoristisk men också vemodig. Väldigt bra skrivet!
2009-04-06

  Suzy med punkterna
Mycket bra skrivet med en ton av saknad trots vetskapen om Linnea
2009-04-05

  anits VIP
Underbart vackert och
en känsla av vemod
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP