Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har längtat hela vintern


..efter vinterns skifte mot vår
solens värme mot vinterblekt skinn
och den lilla bäcken som för bort
den vårsmälta snön porlar högt
förbi utedassets gläntade dörr
och sippornas ankomst smyckar
mark som fortfarande bär
höstens lämnade löv..


ingenting märkvärdigt alls
men ändå underverk
när solen lämnar sitt leende
på våra läppar




Fri vers av Maria Malm
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-13 09:19



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Egentligen så är detta verkligen något märkvärdigt, att de åter från år till år kommer åter trots vår "misshandel" av naturen.
2009-04-22

  Gunilla VIP
VACKER LÄNGTANSBESKRIVNING!
2009-04-19

  anits VIP
En underbar vårdikt
2009-04-15

  Carola Zettergren
Underbar vårpoesi!
2009-04-13

  Lilla My* VIP
En vacker vårdikt där du målar sippor så vita! Fint!
2009-04-13

    Bodil Sandberg
Du tar sannerligen fram poesin i det hela..blir enastående glad av dina rader!!!!Tack kära poetissa!!!
2009-04-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är
solen väcker
oss alla här
när det mot vår bär
och vi blir som små
lyckliga bär och vi
bara är... .. . Här!
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm