Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


OLIVIA

du svepte in i salen

och då ägde du lokalen

ingen annan kunde mäta sig med dig

du hade kunnat bli den

tama pantern i mitt koppel

men det fanns en annan väg att gå för mig

du förde med dig rosendoft

från paradisträdgårdar

och ett löfte som jag ej fick del utav

jag skulle ha behövt det

nu när allt omkring mig hårdnar

och när andra löften omvandlas till krav

vi står på skilda håll med

knappt en gårdag kvar att dela

men ekot av den sången dröjer kvar

jag rös av välbehag när jag

fick höra bandet spela

"virginia plain", en sång från

flydda dar...

LARZ GUSTAFSSON

090416




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2009-04-16 16:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vill passa på att påpeka att denna dikt inte alls handlar om något som de facto inträffat.
Alltsammans baserar sig på ett slags dagdröm - en av många, skulle man kunna säga.
Bäst som jag skrev dök en kvinna upp och det kom till min kännedom att hon hette Olivia.
Hon såg alls inte ut som kvinnan i drömmen, men jag ansåg att hon borde hyllas på grund av SIN specifika skönhet, så dikten fick heta Olivia.
2009-04-17

  Suzy med punkterna
Minnen som etsat sig fast
2009-04-17

  mare VIP
Fint skrivet......minnen lagrade..
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP