Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

thomas di leva sjöng en sång...

 

 




Medmänsklighet och demokrati

 

***

vem skall man tro på

***

 

tiden bär ännu på

undran

vem bär på svaret

vem vårdar tillit

 

 medmänsklighet och kärlek

demokrati och fred

 

tiden formar nytt

den lilla människan är en bricka

 

 globalt spel

 

fred och medmänsklighet

 

lokalt

kanske vid matbordet

 i köket

öga vid öga

sida vid sida

famn till famn

 

hjärtat formar

vitt

slagfält formar

rött

 

vem skall man tro på

 

 fred

demokratiprocess

 

 tar tid

 

TID

existerar

tid

formar demokrati

sida vid sida

öga för öga

varsamt

tillsammans

 

***




Fri vers av KristinaE
Läst 346 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-02 13:08



Bookmark and Share


  Ronny Berk
filosofiskt ordbrukat med samtal, tankar kring närhets köksbord likasom med den globala utblickens vidsynthet, viktig text förmedlar tankar av vikt...
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE