Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag känner ingen trygghet i sjukvården, jag har sänt insändare till tidningar, än har jag inte set någon komma in, det har hänt förut, men till slut ska mina ord stå i tidningen


JAG VILL KÄNNA TRYGGHET

Jag vill kunna känna trygghet
jag vill kunna lita på sjukvården

Jag känner ingen trygghet
jag litar inte på sjukvården

Jag känner mig överkörd
och missnöjd, men jag ger
inte upp

Någon gång vill och ska jag
bli behandlad, med respekt
för den jag är, inte bli ifrågasatt

Jag kämpar och ska så göra,
så länge jag orkar, mina krafter
räcker till

Jag har många gånger undrat,
om läkare och sjuksköterskor,
vet vad värk är

Ta en värktablett så går det över,
då har dom aldrig haft den värk,
som skär som knivar, som får mig
nästan, att klättra på väggarna

Det finns många gånger ingen
empati, ingen förståelse för den
dom har framför sig, eller i andra
änden av telefonen

Jag har blivit stark, jag ger mig inte,
tänker ringa tills jag får hjälp, mig
blir dom inte av med i första taget

Jag har lika stor rätt, att få må bra,
att få leva, slippa värk och smärtor,
byta läkare det håller jag att göra
förklaringar varför, har ingen med
att göra, kanske därför det tar sådan
tid

Jag anar och har känt det många
gånger, jag är sjukpensionär, då
är det inte så bråttom, att få hjälp
men nu är jag på krigsstigen, och
då blir dom inte av med mig



anits 4 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-04 23:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättebra att Du tar upp stridsyxan.
Om flera gjorde det så skulle det se annorlunda ut idag.
Själv tog jag patientnämnden till hjälp.
Lycka till!
2009-05-06

  Eaglemountains VIP
BRAVO, ge inte upp, har Du värk, ska Du undersökas, och få medicin om Du vill ha, som lindrar Dina smärtor. STÅ PÅ DIG!
VACKERT!
2009-05-06

  Ronny Berk
väl förmedlar den texten känslor av besvikelse men även stridslystnad
2009-05-05

    ej medlem längre
Bra du står på dig, ibland måste man vara frisk för att kunna vara sjuk.. med allt tjat och allt man får fixa för att få den hjälp man behöver.
2009-05-05

  Elaine.S VIP
Nu har du fått nog helt enkelt...det märks med all tydlighet!!
2009-05-05

  Rosen VIP
Värk är vad du upplever, inte vad som står i sjukdomslära!!!
Så stå på dig...ge inte upp!!
2009-05-05

  Larz Gustafsson VIP
Det är rätt.
Kamp lönar sig.
2009-05-05

  Fånga dagen
stackare det är inte kul alls var har du ont just nu ?
jag fick tjata länge om min nya medicin humira som är så dyr jag har jag med en pension
kram ak
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP