" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Kaveldun (en styv sak)

 

högväxt och kraftig möter du oss, 

och lika envist upprätt som igår

 

             * 

 

likt honaxen

som riskerar att explodera vid beröring

och omvandla frukter tusenfalt till moln av damm

 

så sprider du ilningar längs med ryggrad

berör, men lämnar spänningen orörd

utmed dammens kantlinje

 

svindlande hissnar tanken vid

hur dess dolda mjukhet

som betänksamt avvaktar, välvd likt kolvar,

förmår bli till graciös formbarhet

förvissade om det faktum

att de är hon

och att du väntar strax intill

 

 

©  Birgitta Wäppling, 5 maj 2009

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-05-05 16:56



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Att göra kaveldun till poesi är det verkliga insignamentet på en poet
2009-05-10

  Michaela Dutius
Att göra kaveldun till poesi är det verkliga insignamentet på en poet
2009-05-10

  Erik L
Som alltid en mycket skicklig språkbehandling i din poesi!
Du har också förmågan att skriva på annorlunda teman, vilket jag gillar och gör att dina dikter sticker ut i positiv mening.
2009-05-10

  Carola Zettergren
Nämen vad fint..applåder!!!
2009-05-05

  Eva Langrath VIP
En sån underbar beskrivning av dessa under kaveldunen

Eva
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP