Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har tyckt om bänkar, varför det vet jag inte


BÄNKAR

Jag är så förtjust i bänkar

Bänkar att sitta på

Bänkar att kunna ligga på

Bänkar att iaktta

Bänkar att ta bilder på

Gamla bänkar, som andas av
tidens tand

Nya bänkar i ny design

Bänkar målade i regnbågens
alla färger

Den nymålade bänken, där skylten
nymålad hänger, där jag vill känna
lite om färgen torkat

Bänken i minneslunden, som jag kan
sitta på, se ut över sjön och dom
blånande bergen

Bänken som en gång var så vacker,
med sitt vackra ryggstöd och snirklade
ben, nu finns bara armstöden kvar, för
att kanske en gång någon bygger upp
bänken igen, ritningen efter den som en
åstakommit denna vackra bänk, finns
kvar i gömmorna hos mig



anits 7 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-07 09:17



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jo, det har framgått av Dina bilder, att Du då och då har använt bänkar i bilder till Dina texter. Vackert berättat ....
2009-05-09

    sajo
Ja bänkar har något speciellt över sig. Där man kan sitta och vila sina ben och bara vara. Det är som om bänken talar om sin egen historia.

Gillar dina ord.
2009-05-07

  Ronny Berk
en fint berättande text, förmedlar mej känslor av diktarjagets behov av trygghet men även nyfikenhet !
att sitta bekvämt tillbakalutad och se ut över nejden, människorna...men även den försiktiga nyfikenheten ...
har färgen torkat, intressant beskrivning av utomhusmiljön, ett vårtecken...
2009-05-07

  Larz Gustafsson VIP
Delar din passion.
Frekventerar dem ofta.
Folk retar upp sig på det också, men showen måste fortsätta.
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP