Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nuet rusar bort från mig

Det sägs att nuet
är där man ska leva

Varje gång jag försöker
tycks här och nu försvinna
gömma sig, rusa iväg

För varje steg jag
klampar kommer
här och nu längre bort
och varje steg jag
tar lämnar ett djupt
spår i marken




Fri vers av Andreas Sjöström
Läst 863 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2009-05-08 09:27



Bookmark and Share


  Linge
"och varje steg jag
tar lämnar ett djupt
spår i marken"

Det var fint formulerat
2009-05-20

  TrollTörnTrappan VIP
Javisst, själva ANsatsen slungar lätt undan nuet.......

Du använder väldigt enkla ord, liksom torra, fast åstadkommer ändå en spännande spirituell helhet!
2009-05-20

  Marreb
ja, det där med att leva här och nu är inte lätt. Mycket lättare att fastna i det som varit, eller planera för framtiden.
2009-05-17

  Carola Zettergren
Jepp..man säger fånga dagen men det är inte alltid helt lätt!
2009-05-09

  L Patrik W Johansson VIP
Hej 1600 tals filosof

jag tror vi behövs, i nutid, vi som tänker
belöningen är en å annan AHA upplevelse som ironiskt nog kom fler ggr då man var "dummare"

jo det var en kommentar på din text, eller kontentan av den

Be well,
LPatrikWJ
2009-05-09

  Miss Mod
Tänk om nuet är en illusion, tankeväckande text.
2009-05-08

  Ebananernagula
Jag gillade denna.
Tyckte om budskapet.
Mycket bra!
2009-05-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
N uet är
U tan tvekan nu
E tt extra steg
T a, så når Du, ja!
2009-05-08

    JeSö
....jag tänker... att det är förmågan att leva i det förgångna, nuet och framtiden samtidigt, som ger livet mening...
Mycket vackert skrivet!
2009-05-08

  Kristina Wallbing
Fint skrivet och tänkt.
Men kanske är det också ett slags "nu", du beskriver...
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Sjöström
Andreas Sjöström