Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har en dröm, att kunna måla


MIN TAVLA TILL DIG,

Om jag kunde måla, skulle jag måla
en tavla till Dig

Jag skulle måla en tavla, som visar
min tacksamhet till Dig, Du som alltid
finns nära, hör mina ord när jag ropar
till Dig

En tavla med motiv från den natur, Du
skapat och som Du låter oss njuta av
varje dag

Det skulle finnas skogar, berg och dalar,
träd där hackspetten slår sina trumvirvlar,
höga berg där man undrar, hur Du gjorde
dom

Dalar där bäckar rinner fram, för att till
slut hamna i sjön, där Du låter oss bada
en vacker och varm sommardag

Rådjur det skulle jag måla, rådjuren med
sina vackra ögon, älgar och bävrar, dom
vill jag ha med på min tavla till Dig

Jag skulle måla alla fåglar, jag ser utanför
mitt fönster, rovdjuren skulle också få vara
med, fast inte så många, en och annan björn
där den ligger i sitt ide, kanske någon varg,
ett lodjur får också vara med, där det står
där på kullen ser ut över sjön

Det skulle finnas hundar av alla de slag,
stora hundar och små, en schäfer bredvid
en liten papillon, en katt med mjuk och vacker
päls, som stryker sig mot mitt ben, som syns
längst ner i det högra hörnet av tavlan

Jag önskar jag kunde måla hästar, hästar i full
galopp över ängen, men jag kan inte måla med
penslar och färg

Så jag målar en tavla med mina ord, det får
bli min hyllning och tacksamhet till Dig, Du som
är alltets Skapare och GUD.



anits 10 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-05-10 16:29



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl diktarjaget målar med ord och meningar, en sakral grundton berikar den texten...ja...
2009-05-12

  Eaglemountains VIP
Så underbart skrivet, så målande, i hyllning och tacksamhet till SKAPAREN, så vackert ......

APPLÅDER OCH BOKMÄRKE!
2009-05-11

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet vännen min!
2009-05-11

  Elaine.S VIP
Du har målat något fantastiskt fint med dina ord...
2009-05-11

  Maria T
En fin hyllning till din
Skapare och Gud
En tavla målad i varma
klara färger
2009-05-10

    sajo
Med dina vackra ord
du redan målat den finaste
tavlan som finns på vår jord

gjord av natur
och med alla djur

tack för att vi alla får ta del av
din fina tavla
2009-05-10

  Bibbi VIP
Hjärtinnerligt tack för denna levande tavla som Du målar i ord! Det är inte svårt att föreställa sig den med Din underbara beskrivning.
Applåd!
2009-05-10

  Rosen VIP
vårt skapande, finns i alla de former...och du har verkligen hittat din i denna text...du MÅLAR din tavla så vacker inför min ögon!
2009-05-10

    ej medlem längre
Fint sktivet, underbart!
2009-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Drömmen är att måla en tavla eller skriva en dikt som liksom innefattar och sammanfattar allt. Det ultimata, optimala.
Strävan efter detta får oss att skapa.
Gud gav oss förmågan.
En fin hyllning, anits!
2009-05-10

  friheten
wonderful written
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP