Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att iaktta för med sig många och ibland riktigt dråpliga och roliga händelser


TREKAMPEN

Utanför mitt fönster flyger måsarna
det är kväll, jag undrar hur orkar dom
skräna som dom gör, jag kan ana att
det är någon som matat dom

För mig får dom gärna flyga härifrån, dom
skränar inte bara, dom lämnar spår efter
sig överallt, balkongen är full av deras visiter

Jag förstår inte dom, som slänger ut bröd,
stora brödskivor ibland, en dag låg en bit
falukorv nedanför min balkong, då var det
slagsmål om korvbiten, och det ordenligt
men inte mellan måsar

Nej, nej det var en skata, en kråka och
en mås, jag stod på balkongen, följde
deras kamp, kampen var störst mellan
kråkan och skatan, måsen gjorde ibland
en djupdykning, den hade inte chans

Jag stod länge och såg hur de kämpade
om korvbiten, måsen verkade tröttna,
satte sig högst upp på lyktstolpen, och
såg ner på dom båda slagskämarna

Så dök måsen igen, men den var inte snabb
nog, plötsligt flyger kråkan sin väg, skatan
är vinnaren, hackar snabbt i sig korvbiten,
och flyger sin väg



anits 12 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-05-12 23:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En väldigt levande beskrivning.
Applåd!
2009-05-15

  Maria T
Här kommer kråkorna flygande
med brödbitar som dom doppar
i fågelbadet innan dom äter upp det
2009-05-14

    sajo
Jag håller med varför ska folk slänga ut mat, dels skräpar det ned och så kan råttorna komma.

Sedan är det inte så kul då man ska försöka sova och dessa måsar och fåglar skränar och låter och så får man ligga vaken inte kul.
2009-05-13

  Ronny Berk
så förmedlas väl utsikt från ett fönster , sceneriet beskriver kampen för brödfödan flygga rivaler emellan
2009-05-13

  Larz Gustafsson VIP
Ytterligare en aspekt: Det hela lockar till sig råttor.
2009-05-13

  Eaglemountains VIP
Fin berättelse, och jag förstår inte att människor slänger ut mat till fåglarna nu, brödskivor och falukorv, annat är det väl på vintern, när man ger frö och talgbollar till småfåglarna i kylan .....

Nu i vårens tider hittar ju småfåglarna mera mat, och att slänga ut korvbitar och dylikt lockar ju bara måsar och skator, kråkor .....
2009-05-13

  genni VIP
Skator är inte kul, de verkar äta det mesta. Själv såg jag en skata flyga iväg med en död råtta en gång, jag bara ryser av tanken....
Men en bra berättelse det här :)
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP