Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. för alltid..?


Korallrev

 

 

Levande

skelett

i varma vatten

underbara

 

lever i grupp under ytan

 

Växer långsamt i tropiska hav

djurens mjukdelar dör och löses upp

kvar blir skeletten

hem för nya djur

 

Atoller

ringformad, omslutande en grund lagun

ögat njuter av under

 

Koraller

formationer

smycken

för mänskliga kroppar

river huden sakta

pryder

 

Sköna fiskar

färger som ingen annan förmår

simmar

flyr och leker

tillsammans

 

Korallrev

kalkskelett

lever




Fri vers av KristinaE
Läst 371 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-05-26 01:13



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Spännande! En informativ och skönläst hyllning till jordens och vattnets underverk.
2009-06-05

  Mr Lindemann VIP
Tycker här att du skriver bra och sant om det som när lvet under ytan

delar av jaget kan ses som skelettet så tycker jag då

får in bilder av havet son när själens innersta djup gäller då bara att inte få in en kall sup
2009-05-30

  rundgångbalansochgungning
fin!
2009-05-26

  Anders Nordlander VIP
Vi hör ihop... eller allt hör ihop.... så tänker jag!
2009-05-26

  stella
Man vill bo där... :)
2009-05-26

    Bodil Sandberg
ser längst upp i hörnet..där du skrivit "för alltid?"ja man frågar sig om detta naturens förunderliga vackra skall få fortvara..sannerligen hoppas man så..
tack för en målerisk sköndikt!
2009-05-26

  issac.a.m
Du startar med ordet LEVANDE..
och jag slutar med..helt enkelt. Strålande
2009-05-26

  Maria T
Grattis!!!
Ett mästerligt
korallrev
2009-05-26

  Mats Henricson
Underbart Vykort från de sydliga regionerna ! Måleriskt och välbeskrivande ! Bokmärker detta mästerverk !
2009-05-26

    ej medlem längre
vackert, vackert !
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE