Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att man måste vara arg, för att få hjälp sjukvården, det gör mig beklämd och ledsen


DET SOM HÅLLER MIG VAKEN

En nästan sömnlös natt, med en rethosta
som aldrig ville ge med sig

Hörde tidningen komma, orkade inte gå upp
för att hämta den, så trött i både kropp och själ

Det dunkade det knackade i väggen bakom
mig, men vad kan göra med en hosta som
aldrig ville ta slut

Jag måste ha somnat en stund på morgonkvisten,
vaknar av att hostan börjar igen

Det är då jag fattar mitt beslut, jag ska ringa till
hjärtmottagningen, säga till om en ny medicin,
det måste finnas en som inte ger mig rethosta

Jag är trött arg och ledsen, slår nummret, så
får jag knappa mig fram, till det ärende jag har,
så mitt telefonnummer, någon kommer att ringa
upp mig på förmiddagen

Det att någon kommer att ringa upp mig, tar jag
med en nypa salt, det har hänt att ingen ringt

Så plötsligt ringer telefonen, en sköterska från
hjärtmottagningen, jag säger som det är, orkar
inte med den här hostan längre, det måste gå
att byta medicin

Hon läser och hon pratar, det är så låg dos så
det ska ju inte vara något problem menar hon,
jag står på mig, du kanske ska prata med din
läkare säger hon, men jag vet det är ingen ide,
jag förstår inte hans språk

När jag ändå är på det humör jag är, säger jag
att jag vill nog byta läkare, då ber hon mig vänta,
nästa gång det låter något i luren är det en annan
sköterska

Hon kan inte förstå att jag vill byta läkare, men
hon ska set till att jag får en ny medicin, så jag
slipper hostan, det har dom kunnat förstå, att
jag behövde när hostan började

Jag hoppas hon håller vad hon lovat, att den nya
medicinen ska finnas på apoteket, nu på eftermiddagen
jag orkar inte en natt till med denna rethosta, och
grannen som dunkar i väggen



anits 26 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-26 15:08



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
En sköterska ska ju inte säga "det är så låg dos så det ska ju inte vara något problem", hon ska gå efter faktum, och lyssna på patienten, och Du ska ha rätt medicin, utan sådana biverkningar, för det finns. Och Du har rätt att byta läkare oavsett vad det gäller, om Du inte förstår språket, eller något annat skäl!

Hoppas denna nya medicin är bättre. Bra skrivet!
2009-05-29

  Bibbi VIP
Jag blir arg tillsammans med Dig över denna behandling men glad att Du stod på Dig.
Hoppas nu så innerligt att det blir bättre.
Applåd för beskrivningen.
2009-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Kamp kan löna sig.
Envishet.
2009-05-27

  Elaine.S VIP
Bra att du orkar stå på dig!!
2009-05-26

  aol
obehaglg grann sicken sjukvård det har blivit säre för den lilla människan bra skriftat
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP