Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har tappat tron på sjukvården och allt vad som har med den att göra


VEM KAN JAG LITA PÅ

Jag undrar så vem i hela världen ska
jag lita på

Lovad att efter lunch, går det bra att
hämta min nya medicin på apoteket

Klockan tre är jag där, nej det finns
inget recept till mig, men det är ju
efter lunch nu, gör jag mig dum och
säger

Jag ber om ursäkt, det var inte min
mening att bli arg på henne, som jobbar
där, ingen fara säger hon, kom tillbaka
innan vi stänger

Jag är tillbaka strax före stängning, har
det kommit ett recept till mig, det är vad
jag tänker, när jag med trötta arga steg,
går in på apoteket

Jag tar min nummerlapp, väntar på
min tur, känner inom mig det finns
inget recept till mig

Så blir det min tur, samma kvinna bakom
disken, hoppas ditt recept finns här nu
säger hon

Hon kollar, nej det finns inget nu heller,
gå hem och ring säger hon, jag går till
apoteket när dom öppnar tidigt imorgon,
finns inget recept då, vet jag inte vad jag gör

Känner som så många gånger, när jag
går därifrån, är man som jag sjukpensionär
är det inte så bråttom och viktigt, när det
gäller att få hjälp

Hoppas slippa hostan i natt, men det kan
jag inte veta förrän jag lagt mig och släckt
lampan

Jag är trött på att alltid få tjata få kämpa,
vad det än gäller, ibland vill jag bara försvinna
från allt, somna vakna till en bättre värld
hos Honom som inte sviker, ställer inte krav
på att jag måste vara si eller så för att passa
in i vårt samhälle



anits 26 maj 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-26 23:59



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Ring akuten, eller ring högste ansvarig på närmsta lasarett, och säg hur Du blir behandlad, då ska Du få se att det hjälper. Jag har provat själv. Du ska inte behöva stå och förnedra Dig flera gånger per dag i flera dagar, när Du blivit lovad ett recept. Detta är oförsvarligt!!!
2009-05-29

  Bibbi VIP
Apoteken kan ju ringa läkarmottagningen och följa upp sveket OM DE BARA VILL. Det har jag erfarenhet genom en vän nyligen.
Fortsätt att stå på Dig och skriv nya insändare!
2009-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Hoola Bandoola Band ställde frågan.
Di Leva ställde en liknande fråga.
Själv litar jag inte ens på mig själv i alla lägen.
2009-05-27

    sajo
En bra text om den svenska sjukvården. Man måste stånga sig blodig för att få hjälp och så sviker de en.

Hoppas att din medicin finns att hämta ut idag på apoteket.
2009-05-27

  Lars Hedlin
Ger man sitt finger så tar de ofta hela handen "Tyvärr" bra skrivet
2009-05-27

  LassO
Bli förbaskad och ryt i, snälla männisor blir alltid körda med
2009-05-27

  Elaine.S VIP
Det är som någon sagt
"man måste vara frisk för att orka vara sjuk"
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP