Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett välsignat regn, som spolar bort mängder av pollen, det är skönt


REGNET UTANFÖR MITT FÖNSTER

Regnet faller utanför mitt fönster
all pollen försvinner i marken

Till glädje för alla oss, som nyser,
hostar och ögonen rinner på

När frömjölet som från tallarna ryker,
bildades stora moln, trodde först att
brann någonstans, men så såg hur
det yrde från tallarnas kronor

Frömjölet trängde in i varje springa
som kunde finnas, gult på fönsterblecket
ute, fönsterbrädan inne var gul den
också, men inte lika mycket

I trapphuset såg jag hur allt det gula
for omkring som gult lysande insekter
att ha ytterdörren öppen sådana dagar
känns inte så bra

Men att stänga den är ingen ide, strax
efteråt står den vidöppen igen

Så idag mår dom flesta allergiker lite
bättre, i väntan på nästa växters pollen
som kommer och angriper oss, med sitt
frömjöl, som sätter sig både här och där


anits 2 juni 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-02 12:37



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Vackert skrivet, glömde jag säga .....
2009-06-04

  Eaglemountains VIP
Regnet bidrar till att allting växer och blir vackert, men sköljer också bort det som oroar .....
2009-06-04

    sunnanvind
Känner igen o instämmer, regnet är välkommet!
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP