Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom - jag har önskat mig dit

Bortom ve och sken och villa,
bortom alla bittra sting,
där mitt hjärtas kval blir stilla
är det frid och ingenting.

Bortom allt som slått och klandrat,
bortom löje, hån och split,
dit har tanken ofta vandrat.
Jag har önskat mig - dit.




Fri vers av Erik L
Läst 363 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-06-04 00:04



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Titel och text i harmoni, fin poesi som känns ända in.
2009-07-29

  aol
just längtan bortom får du till bara så bra
längtar själv dit så fint du kan
2009-06-21

  Bibbi VIP
"Sök friden och trakta därefter" säger den heliga skrift.
Applåd.
2009-06-09

    Bodil Sandberg
Du är sååå skicklig Erik..
hur väl du fångar denna längtan bortom
och som alltid enastående rytmiskt följsamt
ja sannerligen så snyggt och effektfullt!!!
varma applåder!
2009-06-06

    ej medlem längre
Snyggt Erik!
2009-06-04

  Gunwale VIP
Jag gillar att sista raden bryter rytmen... som att den inte har ro att anpassa sig! Bra formulerat också!
2009-06-04

  Junitvillingen
Vackert vemodig dikt där rimmen flyter så mjukt och helt perfekt!
2009-06-04

  Vildand VIP
Som en smekning ... öm.
2009-06-04

  walborg
En plats - ett tillstånd - frid och frihet, när möten inte blir som de borde i vår brustna värld. Tack! mvh MB
2009-06-04

  Yrre VIP
Underbar text med rim och, ja allt!
2009-06-04

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Vackert
2009-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Mycket snyggt formulerat.
Delar din längtan.
2009-06-04

  Syrsan
Bortom .. ja vad kan finnas där?
Den frågan har jag också ställt mig och
känt en längtan. Har tänkt mig bortom som
en fridfull plats.
2009-06-04

  -Ulla Tilemo- VIP
Det har jag också, men av andra skäl än diktjaget. Av det skälet att ensamheten förstör allt och gör livets mening fullkomligt osynlig.....men man lever väl så länge man gör det.
2009-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L